torsdag 31 maj 2012

Lite inspiration till nya projekt

I regnigt och lite ruskigt väder... så behöver man ha lite ny inspiration...

Jag har varit och kikat runt lite bland alla dessa fina gratismönster som finns. Jag har hittat en del favoriter, och jag hoppas även att någon av dem kan bli din nya favorit. All inspiration är bra, det är viktigt att fylla på med nytt och att våga prova på nya saker.

Ett handarbete är något som du lägger ner både tid och kärlek på. Det ska inte bara vara något som man gör för stunden hela tiden, utan även något som man kan använda om och om igen... Vi behöver lägga ner mer tid på oss själva.

Det finns studier som visar att att handarbete sänker blodtrycket och det är därför väldigt viktigt att DU hittar något som du trivs att arbeta, leva och andas med. Det finns ju nu även läkare som ordinerar virkning och stickning på recept. Allt för att det är ett sätt att komma ner i varv och få ro. Så här kommer lite inspiration till länkar som du själv kan ladda ner på din dator.

Allt för att komma igång. Inspireras och kom in till oss, så hjälper vi dig med att ta fram det garn som du vill jobba med för att få igån ditt nästa projekt. Och har du svårt att ta dig till oss, på ett eller annat sätt, så kan du alltid i lugn och ro välja det du behöver genom att handla online i vår web shopp, så skickar vi varorna hem till dig. Allt går att lösa. Det gäller bara att välja vad Du vill göra. Var är det som är roligt? Kan det vara något av det här?

Här hittar du mönster till en läcker virkad mössa med stolpar. Enkel och mycket snygg!
http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/90268_low.pdf

Raggsockor i miniraggi (tunnt ullgarn stickor 2- 2 1/2). Vi har ljuvliga raggsocksgarner från bland annat Drops. Jag kan varm rekommendera garnet Fabel, som finns i en massa härliga färger och som passar superbt till denna beskrivning.
http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/90387_low.pdf

Klassiska raggsockor
Här har vi även fina ullgarner från Svarta Fåret som passar till beskrivningen. Men det finns än mer att välja mellan. Men här är ett mycket bra basmönster för sköna raggisar. De kan behövas när det börjar bli höst och ruggigt ute. Känns kanske långt bort nu... Även om det just ikväll är kallt och grått. Men raggsockor är ett bra handarbete att ha med sig i väskan. Det tar inte stor plats och det är något som man är väldigt tacksam över att man har gjort... Den dagen då man behöver dem!
http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/90384_low.pdf

Vänskapsband och pannband, har det blivit en stor efterfrågan på. Om du tittar på vår disk i butiken, så finns det specialpris på en del bomullsband... Det är broderigarn av bomull till specialpris. De är utmärkta att göra vänskapsband med.

Andra garnförslag är Candy, som finns i små nystan. Några kunder har använt sig av härliga moulinegarner... Framför allt de som finns i super knalliga neonfärger... Allt går! Det finns tusen möjligheter!
http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/15-11_low.pdf

kompisband och kompisluvor
http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/90223_low.pdf

Den här roliga virkade blomman hittade jag på Järbos sida... Den sitter på en väska som de har gjort. Väskan var jag inte så imponerad av... Men blomman är ursöt och du kan dekorera det mesta med den. Prova gärna...

Jag skulle rekommendera att du provar att virka i Candy, jasmine 8/4, muskat, cotton viscos, safran, Tilda, Paris, cotton light. Allt för att göra somriga dekorationer. När det gäller höstdekorationer så är ULLGARNER alltid lika rätt!

Popcornblomma

Lägg upp 4 lm och slut till en ring med 1 sm i första lm.

Varv 1: Virka 1 lm, 8 fm om ringen, 1 sm i första fm.

Varv 2: Virka 1 lm, 2 fm i varje fm varvet ut = 16 fm, vänd.

Varv 3 (avigsidan): Gör nedtagen i bakre mbg. *Virka 1 dst i nästa m, 1 sm i nästa m*, upprepa *-* varvet ut,

avsluta med 1 sm i första sm, vänd.

Varv 4 (rätsidan): Gör nedtagen i de återstående mbg på varv 2, *virka 2 lm, 3 dst i nästa m, 2 lm, 1 sm i nästa m*,

upprepa *-* varvet ut = 8 blomblad. Ta av garnet och fäst.

Virka det antal blommor du vill ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar